Stuka huiswerkbegeleiding
 


algemeen

 

Hoe gaat de begeleiding in zijn werk?

De huiswerkbegeleiding vindt plaats in twee lokalen. Er zijn gemiddeld zo’n twintig leerlingen. Daarvoor zijn minimaal 5 begeleiders beschikbaar. Die lopen rond, en zijn beschikbaar om je te helpen bij het maken van het huiswerk en het beantwoorden van vragen.

Door het stellen van de juiste vragen probeert een begeleider je naar het juiste antwoord te leiden. Daar leer je in het algemeen meer van, dan wanneer de begeleider je meteen het antwoord geeft. Er wordt geprobeerd de uitleg aan te laten sluiten bij de uitleg op school en in het boek. Het gaat er niet om je extra werk te bezorgen, maar gewoon je te helpen bij het huiswerk. Als je dat begrijpt en goed maakt is dat een belangrijke, misschien wel de belangrijkste stap op weg naar je diploma. Want van doen leer je meestal meer dan van luisteren.

Nieuwsgierig? Kom een keer kijken!

Je kunt je aanmelden door op zaterdagmiddag bij De Burcht langs te komen. Je krijgt dan uitleg over de gang van zaken. Als je wilt word je dan ingeschreven. Je kunt dan vrijwillig elke zaterdagmiddag langskomen voor huiswerkbegeleiding.