leerlingen

 

Huiswerk

Er zijn veel dingen leuker dan huiswerk maken. Computerspelletjes spelen, televisiekijken, met vrienden rondhangen, internetten, ... Je kunt zelf vast nog wel meer verzinnen.

We gaan niet in de val trappen je uit te leggen waarom je huiswerk zou moeten maken. Dat hebben je ouders en leraren vast al geprobeerd. Bij Stuka gaan we er van uit dat je je huiswerk wilt maken. Uitleggen waarom je het zou moeten maken laten we graag aan je ouders, school of jezelf over. Liefst aan jezelf. Want leren moet je ook vooral zelf doen.

Begeleiders

Bij Stuka hebben we begeleiders die je op zaterdagmiddag helpen bij het huiswerk dat je van school meekrijgt. Dat zijn vrijwilligers die het leuk vinden om uit te leggen. De meeste begeleiders zijn zelf geen leraar of lerares. Daardoor hebben ze elk hun eigen aanpak, anders dan op school.

We dragen geen extra stof aan, omdat we denken dat de lessen die je krijgt samen met het huiswerk genoeg zijn om een diploma te halen. We helpen je als je geen hulp hebt: bij het huiswerk maken dus. Als het lukt met je huiswerk, dan krijg je er misschien vanzelf wel meer lol in. En dat vinden je ouders weer leuk, je krijgt meer zelfvertrouwen, je gaat een vervolgopleiding doen, misschien vind je wel een hele leuke baan!

Aanmelden

Het aanmelden is heel eenvoudig. Je komt op een zaterdagmiddag samen met je vader of moeder naar de Burcht. Zo kunnen je ouders kijken hoe het er bij ons aan toegaat, en weten wij welke ouder bij de leerling hoort. Bij de inschrijving noteren we de gegevens van zowel ouder als leerling (vergeet daarom niet een identiteitsbewijs mee te nemen!). Zo kunnen we jou en je ouders op de hoogte brengen als dit nodig blijkt te zijn.

Pssst…

Nog een tip (maar niet verder vertellen): is het niet interessant om te lezen wat we op deze site tegen ouders en begeleiders zeggen?